خرداد: گروهی از کنشگران حقوق زن در ایران به دیدار آقای منتظری رفتهاند.
براساس گزارش دفتر آیتالله منتظری در ابتدای این دیدار "مرضیه مرتاضی لنگرودی" حاضرین را معرفی کرده و بخشی از مصایب زنان ایرانی را شرح داده است.
در ادامهی این گزارش به نقل از آیتالله عظما منتظری آمده است:
« در خصوص امربه معروف و نهی ازمنکر در قرآن کریم میخوانیم:
والمومنون والمومنات بعضهم اولیا بعض یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر
همه مردهای مومن و همه زن های مومن بر یکدیگر ولایت دارند در حدی که امربه معروف و نهی ازمنکر کنند.
پس زن ها مثل مردها وظیفه دارند که این واجب الهی را ترک نکنند. امربه معروف و نهی ازمنکر فقط در مسائل شخصی نیست ، بلکه در مسائل اجتماعی هم مطرح است ; و خانم ها باید مسئولین و متصدیان امور را امربه معروف و نهی ازمنکر نمایند و اشکالات را بیان کنند و حاکمیت حق ندارد از آنان بازخواست نماید و یا متعرض آنان شود; چون که آنان انجام وظیفه کرده اند.»
بقیه در ادامه مطلب
« دلیل تقلید، سیره عقلا و مراجعه کسانی است که نمیدانند به آنان که میدانند و ملاک تخصص و کارشناس بودن اشخاص است و این امر در مورد زنان هم جاری است. همین طور که در امور پزشکی مردم به پزشک اعلم مراجعه میکنند در تقلید هم باید به اعلم مراجعه نمایند، خواه فرد اعلم مرد باشد یا زن و همچنین در تصدی امور آموزشی و اداری مثل وزارت و یا وکالت هیچ فرقی بین زن و مرد نیست، فقط در حاکم بودن و والی بودن چون ادله خاصی در این جهت داریم، زنان نمیتوانند این منصب را عهده دار شوند.
و اما در رابطه با تعداد زوجات؛
در قرآن کریم میخوانیم:
فانکحوا ما طاب لکم من النساء مثنی و ثلاث و رباع ، فان خفتم ان لا تعدلوا فواحدة»
« چون ثروت عمومی تقریبا سی سال یک بار به نسل بعد منتقل میشود، در این باره هرچند یک ثلث به زنان و دو ثلث به مردان منتقل میشود ولی مخارج زن و سهم او از اولاد به عهده مرد است، پس در حقیقت در مقام مصرف، یک ثلث ثروت صرف مرد و دو ثلث صرف زن میشود و چون مرد در تولید قویتر است دو ثلث را در اختیار او قرار دادهاند تا در تکثیر آن کوشش نماید.»
این مرجع تقلید شیعه در پایان دیدار خود نیز به کنشگران زن گفته است:
«من به سهم خودم از تلاش و فعالیت های شما در امور فرهنگی ، سیاسی و اجتماعی تشکر میکنم و برای همه شما آرزوی موفقیت دارم.»